Parodontose


Laser sikrer effektiv og skånsom behandling af parodontose

De fleste over 50 år bliver på et eller andet tidspunkt ramt af parodontose. Sygdommen kommer snigende, og man mærker ofte ikke noget til den, før det er blevet rigtig alvorligt. På Clinica Margarita behandler vi parodontose med laserteknologi, der effektivt og skånsomt trænger dybt ind under tandkødet og fjerner de bakterier, der forårsager parodontose.

Paradentose på Gran Canaria
Hvad er parodontose?

Parodontose opstår, fordi bakterier fra madrester skaber plak og belægninger på tænderne. Hvis belægningerne ikke fjernes, breder bakterierne sig ind under tandkødet og skaber lommer i tandkødet. Der vil opstå tandkødsbetændelse, og infektionen kan brede sig til tænder og knogle. På sigt bliver knoglevævet nedbrudt, så tænderne løsner sig og falder ud.

Symptomer


Rygere og personer over 40 år er særligt udsatte for parodontose. Sygdommen er også arvelig. Vær opmærksom på symptomer som blødende eller ømt tandkød, dårlig ånde, tandvandring og løse tænder. Sørg for ikke at gå rundt med tandkødsbetændelse for længe, da det kan udvikle sig til parodontose.

Forebyggelse


Den bedste måde at forebygge parodontose er grundig tandbørstning af tænder og tandkød to gange dagligt. Vi anbefaler tandtråd eller tandmellemrumsbørster til at rense tænder og tandkød mellem tænderne. Tandeftersyn to gange om året vil sørge for, at sygdommen opdages i tide.

Parodontose – hvad nu?


Har du fået konstateret parodontose, er det vigtigt at holde sygdommen i skak. Parodontose kan ikke kureres – men du kan forebygge at sygdommen udvikler sig yderligere. Du skal også være opmærksom på, at parodontose kan forværre sygdomme som diabetes, leddegigt og hjertekarsygdomme.

Forundersøgelse

Specialister i parodontose

På Clinica Margarita er vi specialiseret i parodontosebehandling. Vores tandplejer Winnie er uddannet til at diagnosticere og behandle parodontose, og har med præcision og dygtighed hjulpet mange patienter med parodontose i mere end 20 år. Under behandlingen vil Winnie udføre dybdescalering af tandkødslommerne for at vurdere graden af parodontose.

Skånsom og effektiv laserbehandling

På Clinica Margarita tilbyder vi desuden laserbehandling af parodontose. Laserbehandlingen er skånsom mod tandkødet og giver hurtigere heling. Efter grundig tandrensning og dybderens af tandkødslommerne bruger vi laser til at bekæmpe de bakterier, der forårsager parodontose. Laser trænger dybt ind under lommerne og forebygger effektivt udviklingen af parodontose.

Har du nogle spørgsmål?

Vil du vide mere om forebyggelse og behandling af parodontose? Ring eller skriv til os.