Tandeftersyn


Den bedste måde at passe på dine tænder

Mange tandsygdomme kommer snigende, og symptomerne kan være svære at opdage i tide. Derfor er det vigtigste, du kan gøre for at passe på dine tænder, at gå regelmæssigt til tandeftersyn.

Til et almindeligt tjek-up på Clinica Margarita undersøger vi tænder, tandkød og slimhinder. Vi kigger på, om tandkødet er sundt, og om der er tegn på caries, plak eller parodontose. Har du fyldninger, kroner eller implantater, tjekker vi også dem. Hvis det er nødvendigt, tager vi et røntgenbillede, som vil kunne afsløre huller i tandmellemrummene og under gamle fyldninger. Røntgenbilledet kan også afgøre, om kæbeknoglen er intakt. Misfarvninger, tandsten og belægninger fjernes med en tandrensning og en afpudsning, så dine tænder bliver glatte og bakterierne får sværere ved at sætte sig fast.

Er der behov for yderligere behandling, vil tandlægen informere om de forskellige muligheder for behandling – og sammen med dig finde frem til den løsning, der passer bedst til dig.

Tandeftersyn på Gran Canaria
Hold tænderne sunde og stærke hele livet

Uanset hvor stærke dine tænder er, kan du forebygge mange tandsygdomme ved at følge tre grundlæggende trin.

Børst


Tandbørstning 2 x 2 min om dagen. Rens altid tænderne med tandtråd eller mellemrumsbørster. Børst på tyggefladerne, på indersiden og ydersiden af tænderne, og børst grundigt helt nede ved tandkødet.

Gå til tandlægen


Regelmæssige tjek-ups to gange om året forhindrer begyndende tandsygdom i at udvikle sig. Tandrens fjerner tandsten og belægninger og mindsker risikoen for bl.a. caries og parodontose.

Undgå sukker


Undgå syreskader, huller i tænderne og misfarvninger ved at begrænse mængden af sukker, sukkerholdige drikke, tobak og alkohol – og skyl munden grundigt med vand efter indtagelse.

Gode råd om tandpleje

Skab en god vane

De fleste af os kender godt til rådene om at børste, undgå sukker og gå til regelmæssige eftersyn. Men en stresset hverdag, en livsstil med for mange søde sager eller andre årsager kan være med til, at det ikke altid bliver vægtet så højt. Det er ikke for sent at skabe en god vane for systematisk tandbørstning. Giv den videre til din familie og dine børn. Prioriter at passe på dine tænder, de skal holde i mange år.

Hvilken tandpasta skal jeg vælge?

Brug en almindelig tandpasta uden slibemidler og triclosan. Langt de fleste tandpastaer på markedet er rigtig gode. Vi anbefaler børn at bruge voksentandpasta eller børnetandpasta med min. 1450 ppm natriumfluorid (flour).

Rens mellem tænderne med tandtråd eller mellemrumsbørste

Tandtråd eller mellemrumsbørste er det bedste middel til at rense mellem tænderne, hvor tandbørsten ikke kan komme til. Bakterier sætter sig nemt fast i mellemrummet mellem tænderne og bliver til belægninger, der skaber huller i tænderne og betændelse i tandkødet.

Tandtråd egner sig bedst til meget tætsiddende tænder, hvor det er svært at komme til. Er der lidt mere plads, er en mellemrumsbørste en rigtig god løsning. Den ligner en lille flaskerenser og kan fås i forskellige størrelser. Kom godt ind mellem tænderne og sørg for at rense hver tand systematisk.

Er du i tvivl, om du renser dine tænder ordentligt?

Brug et mundspejl, eller prøv en farvetablet. En farvetablet farver de områder på tænderne, hvor der stadig sidder bakterier tilbage. Det er en rigtig god måde at teste, om tænderne bliver børstet grundigt nok.

Er det tid til et tandeftersyn?

Ring eller skriv til os for at bestille en tid